Diploma, eğitim aldığın kurumun kalitesini taşır ve bunu tesciller. Diploma bir nevi mühürdür. Ancak diploma bir çok konuda yetersizdir.
Çünkü iş hayatı insanın okulda öğrendiği idealizmin gerçeğe yansımış halidir ve bir çok kişi idealizm ile realizm arasında bocalar durur. Kimi idealizmde kalır kimi realizmde boğulur.
İdealizmden kopmak insanın kendini geliştirmesine engeldir. Realizmden uzak durmak ise insanların hayatındaki hukuki sorunları ayrıntılı şekilde görüp doğru çözümler oluşturabilmenin önündeki engeldir.
Üniversite kürsüsünün durağanlığı ile İş hayatının keşmekeşliği arasındaki dengeyi sağlayabilenler nitelikli akademisyen ve hukuk danışmanları olabilirler.

Önemli bir ayrıntıdır ki: Her güzel hareket bir sabit platform gerektirir. Bu sebeple diplomanın ötesine geçebilmek diplomadan daha önemlidir.
Sayılı üniversitelerden kaliteli bir eğitim alınsa da bunu pratiğe yansıtabilecek öngörü ve bilinç, cesaret ve feraset, dürüstlük ve analitik düşünce kabiliyeti şarttır.
Tabi bir de kalemi kullanabilme sanatı ince bir ayrıntıdır. Hukuki metinde bazen bir kelime hatta bir virgül, bir nida bile pratikte dağları şekillendirebilir, denizler batırabilir.
Kısaca: Vizyon
Ahmet Fevzi KİBAR
Diplomanın alındığı kurum değil. Alanın nitelikli olması gerektiğini gösteren özlü ve seçkin bir yazı. Manifesto gibi.
Teşekkürler Ümmühan,